Anycubic Predator and RRF3

I was asked to produce updated config files for the Anycubic Predator which has been upgraded to a duet 2 board running the latest RC of RRF3.

I have uploaded my files to github and they can be found here. This is for a setup where a smart effector has been fitted. There won’t be too much to change for a stock predator if you wanted to get it to work.

15 comments

  1. Hi Jay Thanks alot for the update but your link is for your CoreXY on youtube 🙂 ……. Next thing is it only in the config.g files I have to make the changes when I have the stock effector to work ? I have learned some stuff thanks to you but still unsure on some things but thank you for your help and your blog

    1. I’ve updated the link.
      You’ll have to change the z probe settings. Also check the rod length. You may want to go for 440 exactly.

      1. I remeber I had some trouble with my fans this is my old fans from config.g
        ; Fans
        M106 P0 S0 I0 F500 H-1 ; Set fan 0 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned off
        M106 P1 S1 I0 F500 H1 T45 ; Set fan 1 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on
        M106 P2 S0 I0 F500 H-1 ; Set fan 2
        ; Tools
        M563 P0 D0 H1 F0:2 ; Define tool 0
        G10 P0 X0 Y0 Z0 ; Set tool 0 axis offsets
        G10 P0 R0 S0 ; Set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C

        And This is from the new config.g ( what do I change there if anything is needed)

        ; Fans
        M950 F0 C”fan0″ Q500 ; create fan 0 on pin fan0 and set its frequency
        M106 P0 S0 H-1 ; set fan 0 value. Thermostatic control is turned off
        M950 F1 C”fan1″ Q500 ; create fan 1 on pin fan1 and set its frequency
        M106 P1 S1 H1 T45 ; set fan 1 value. Thermostatic control is turned on

        ; Tools
        M563 P0 D0 H1 ; Define tool 0
        G10 P0 X0 Y0 Z0 ; Set tool 0 axis offsets
        G10 P0 R0 S0 ; Set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C

        1. Nothing to change for the fans, the setup is the same.

          I would probably increase your retraction to 4mm.
          Add C”e0stop” to the M558 command and change P4 to P5.

          Also update your homedelta from the new branch

          1. Okay it is just with the last config.g files from you only 1 oart cooler was running and only 1 control bar in webcontrol panel there adjusted all fans… so had some help getting my config.g files to work so I could control both part coolers in 1 bar and the hotend in another…

          2. Well the hotend fan is set to come on at 45 degrees. As it’s thermostatically controlled, it doesn’t appear in the web console and can’t be manually controlled. This just means that you can’t forget to turn it on.
            Have you split up for fans so they are individually controlled? I have all mine wired together. If you have individual fan control, you must be using more than one pin and have more than two M106 lines, I’m which case you’ll have to replicate that

  2. I cant remeber the wiring but I have 3 M106 lines
    ; Fans
    M106 P0 S0 I0 F500 H-1 ; Set fan 0 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned off

    M106 P1 S1 I0 F500 H1 T45 ; Set fan 1 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on

    M106 P2 S0 I0 F500 H-1 ;; Set fan 2

    So So how to I write that in the new config.g files ?

    1. M950 F0 C”fan0″ Q500 ; create fan 0 on pin fan0 and set its frequency
      M106 P0 S0 H-1 ; set fan 0 value. Thermostatic control is turned off
      M950 F1 C”fan1″ Q500 ; create fan 1 on pin fan1 and set its frequency
      M106 P1 S1 H1 T45 ; set fan 1 value. Thermostatic control is turned on
      M950 F2 C”fan0″ Q500 ; create fan 2 on pin fan0 and set its frequency
      M106 P2 S0 H-1 ; set fan 2 value. Thermostatic control is turned off

  3. Hello Jay,
    I also got one, as soon as it was released and i updated it directly to duet 2 wifi + smart effector + haydns rods (only i got here 400mm long, so cant reach the outer bed regions). now updating it to RRF3 and in search for infos found your blog and your RRF3 configs. Thanks, It made the upgrade really fast and simple!
    Found a little bug in config.g, made a pull request on github.

  4. On the off-chance that you could have an idea:
    I just finished wiring the smart effector and now my endstops don’t work anymore.

    They were working with my RRF2 that I had running before installing the smart effector. After indtalling the smart effector they’re now lit up red, but won’t trigger anymore. Tried switching to your RRF3 PT100 branch as we have the identical setup now (PS: the pt100 config is missing in config.g, same for the fans) – but they’re still dead.

    I have swapped the flags over to my magball mounts of course. But I can’t trigger them even manually..

    Any ideas?

    I’m desperate as my wife is short of killing me every time the homing routine crashes into the frame..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.